Svenska Jaktresor
 
       
   

Vecka två, "Rolles gäng"

Dag 1 den 31:a oktober 2010 Denna vår första jaktdag "blåste" bokstavligen bort! Vinden ven och svinen kände sig bortkomna. Visst fanns de där men ville helt enkelt inte gå vår väg. Fyra skott lossades emellertid på en hjord på ca. trettio svin men det var inte något av dem som hörde det. Tomhänta återvände vi till hotellet för att trösta oss med ett par öl.

Dag 2 den 1:a november 2010 Strålande vackert väder! Under den föregående dagen, söndag, var den del av befolkningen som var betrodda vapenlicens på jakt efter klipphöns och harar. Därmed var också svinen bortkörda från sina vanliga marker. Emellertid fick klapparna fram en mäktig orne som lyckades trolla sig förbi den annars alltid så vaksamme Rolle. Detta ledde omedelbart till stor munterhet bland hans vänner. Än större blev dock lyckan när två av dessa lyckades fälla varsin gylta ur en stor hjord nära Sbiba där grismaten tydligen är obegränsad.

Dag 3 den 2:a november 2010 Vackert väder! Så åkte vi då till äppelcentrat i Tunisien, staden Sbiba som ligger ett trettiotal kilometer från vår bas. En av de största markägarna där har under en längre tid tjatat på mig att komma över med mina kunder och jaga bort farsoten från hans marker. Vi infann oss på morgonen vid pass åtta och det tog alls inte lång stund för oss att konstatera att stället var formligen nedlusat av svin! Inom en mycket kort stund hade vi förpassat en grupp svin till de sälla jaktmarkerna! Emellertid blev intresset bland kringboende alldeles för stort och jag valde därför att förlägga vidare övningar till våra vanliga marker. Dagens resultat skäms minsann inte för sig, 8 svin på 34 skott!

Glada skyttar efter dagens lyckade jakt!Så här glad blir man efter korrekt uträttat värv

Dag 4 den 3:e november 2010 Redan i den första såten brakade det loss! 23 skott i snabb följd, resultat? 2 fällda hondjur. De oundvikliga skadeskjutningarna uteblev heller inte, två lindrigt skadade djur kunde inte bringas till viltparaden. Vi måste nog gå tillbaka helt till tidernas begynnelse för att hitta så usla klappare! Gamla och orkeslösa och bättre lämpade för tunisiska PRO eller ett äldreboende! Detta till trots kom det fram bra med svin men mer beroende på tur än skicklighet. I dagens sista såt gick de dessutom helt fel men absolut inte Björn emot, han nedlade den här magnifika ornen! Totalt för dagen lossades 33 skott för 4 svin.

På kvällen vankades det helstekt småsvin, en uppskattad delikatess! Styckmästare Åke gjorde oss den äran att partera.

Dag 5 den 4:e november 2010 Ja, det var ju bara för bra för att vara sant, himlen öppnade sig och bilden på bilen säger väl en del! Våra svin tycker väldigt illa om regn och går aldrig i lega vilket givetvis gör dem svåra att finna. Detta till trots lyckades vi hitta ett par smärre hjordar vilka påsköts men utan större resultat. En av våra gotlänningar lyckades emellertid fälla en två-årig orne som vistades i en olivodling. Dag 6 den 5:e november 2010 Efter att nogsamt ha följt yr.no, Ni vet den där norska väderlekssiten som är det bästa de gjort sedan de uppfann osthyveln, förväntade vi oss det allra värsta i regnväg. Lyckligtvis höll skyfallet sig undan till klockan 15 men tog då i värre än någonsin. Detta till trots lyckades vi hitta en god del svin, de flesta ute och knallade. Lasse, vår trogne följeslagare på jaktresor både hit och dit, lyckades pricka den större av tvenne galtar som flög förbi honom på en öppen åker, den andra klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Senare visade Bert-Ola att även hans "bulor" finner sitt mål då och då när han fällde en fin liten galt, veckans sista. Resultatet blev så här: 17 svin fällda med 97 skott.

 

 
 
 

  Vecka två, "Rolles gäng" | Jaktblogg

ERIK du har väl inte kört fast med den svarta bilen ? :)


/// christoffer eriksson


Hej på er alla.
Man blir allt lite avis på dom som får vara med nere i "leran"..
Berättade här om dagen för Katrin att "Det finns platser kvar i år !"
Svaret blev: "Det vore kul, men jag tror inte du klarar barnen själv hemma en hel vecka..."
Tomas


/// Tomas Malmqvist


Hm såg ut som en besvärlig dag idag =(
Hoppas ni får bättre lycka på sista jaktdagen!
HA det gott allihopa önskar en familjen Olsson från de Värmländska skogarna


/// Ingela


Gratulera Björn från mig Erik, den var han väl värd!
Lite svårt att se på bilden, men lite medaljvittring får man.
Oj vad det svider att inte vara med i år.
Hälsa alla!


/// Fredrik Andersson


=)


/// Ingela


Hälsa Tobbe på bilden från familjen. Var han möjligen en som fick skjuta en gylta =) GRATTIS =)
Väntar på fler inslag från veckan !


/// Ingela


Hej Erik .Har du koll på om Bira. Berra och Tonny ska ner igen. Hälsningar Hans.Göran


/// Hans-Göran Didriksson




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N