Svenska Jaktresor
 
       
   

Vecka tre, "Bira", "Bilhandlarn", "Doktor Död" och Kompani

Dag 2 den 8:e november 2010 Vackert väder men lite för blåsigt för storviltsjakt. Svinen fanns där men vägrade envist att visa sig. I sista såten fälldes emellertid två suggor och en veritabel "Polsk Riksdag" bröt ut mellan de tre skyttar som varit inblandade. Så småningom rätades frågetecknen ut och det visades sig då att Lars var ansvarig för den ena, Per för den andra. Totalt lossades bara sju skott.

Dag 3 den 9:e november 2010 Det vackra vädret har återvänt, ganska svag vind och blå himmel! Vårt "gamla" jaktområde gjorde oss verkligen inte besvikna, svin överallt, visserligen huvudsakligen hjordar med suggor, gyltor och småsvin men i alla fall. Redan i den första såten small det rejält och eftersöken gav förhanden att en skytt fällt inte färre än tre gyltor ur samma hjord, två andra varsin, alltså fem gyltor i samma såt! Uppenbarligen tyckte herrarna inte detta var något att skryta med därav anonymiteten på bilden.

Tommy fällde en riktigt fin orne med ett par välriktade skott och han blev inte direkt ledsen! Det fälldes totalt sju svin med 29 skott, det sågs ännu en gång över 200 svin under dagen! På kvällen firades Pers födelsedag med hotelltårta, hurrarop och sång, nåja sång och sång, det kan väl diskuteras.

Dag 4 den 10:e november 2010 En dag vikt åt att jaga storsvin. Börjar utmärkt med en legendarisk stororne som lugnt passerar ett par passkyttar utan att dessa kommer till skott. Sedan får vi kontakt med en veritabel monstergris som passerar först den ena skytten som avger tre luftskott sedan den andre som låter fyra slugs vina bakom svinets akter! Det hela slutar med att vi har lossat 11 skott för att få en mindre orne. Dagen var i övrigt perfekt med sol och värme samt alla på bästa humör. De olika skyttarna har förmodligen inte hört det sista om bomskotten! Dag 5 den 11:e november 2010 Soligt men tyvärr en kall vind som hämmade djuren. Detta till trots sågs det över femtio svin men lossades bara två skott vilka resulterade i en liten gylta. Dag 6 den 12:e november 2010 Så randades då den sista jaktdagen och det är inte utan vemod jag säger adjö till ett så glatt och disciplinerat gäng. Visserligen kommer flera av oss att träffas igen redan i januari 2011 och sedan åter i november men ändå. Vädret visade sig från sin allra mest charmerande sida och solen värmde gott vilket också resulterade i att svinen visade sig igen. Nu hade emellertid de flesta bestämt sig för att släppa förbi småsvin och gyltor och invänta "den Store" varför skotten mestadels uteblev när svin passerade skyttekedjan. "Sega Gubben", Bilhandlarn, tillbringade veckan med att invänta sin skottchans och, si där, i den näst sista såten fällde han praktornen nedan med ett enda välriktat skott! Det sågs ett sjuttiotal svin under dagen och under veckan lossades 88 skott vilka resulterade i 13 svin. Samtliga var emellertid rörande överens om att de kunde ha fällt hur många svin som helst hade de valt att skjuta på det som visade sig!

 

 
 
 

  Vecka tre, "Bira", "Bilhandlarn", "Doktor Död" och Kompani | Jaktblogg

Va bra att Per fick tårta på födelsedan! Kul att följa er på nätet. Vi önskar er alla fortsatt jaktlycka! Kram mamma/farmor


/// Helena Fahlén


Är det blött åt reijers??? hoppas det blir bättre väder för er!


/// Larsén


Hej Erik.
Hälsa Bira och de andra.Hade varit kul att träffa dem igen.Det gör inget om dom sparar några grisar till oss


/// Hans-Göran Didriksson




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N