Svenska Jaktresor
 
       
   

Vecka sex, Svengelska gruppen

Dag 1 den 28:e november 2010 Dagen började med en stor hjord på upp emot femtiotalet svin vars ledarsugga stoppade alla för att kontrollera att allt stod rätt till. Hon kom då fram till en av våra unga engelsmän som tyckte hon var enorm och därmed med säkerhet en orne, tre snabba skott senare var suggan och hela hennes hjord borta ur harms väg! Ett tjugotal svin passerade en av våra gamla, svenska resenärer som inte mer än höjde på ögonbrynen, där fanns inte det han ville ha, en stor orne med bra betar. Totalt fyrades det bara av de nämnda tre skotten och en stor orne skrämdes tillbaka av en av  våra engelska "bröder". Vädret var vackert även om blåst var irriterande så vi hade i alla fall tur med det! Dag 2 den 29:e november 2010 Dagen grydde med vackert och varmt väder som senare övergick i snålblåst. Denna dag skulle vi anfalla ett par kaktusodlingar där svinen slagit sig ned och gjorde nattliga rövartåg i odlingarna. Redan i första såten fann vi vad vi sökte, fler än tio svin flydde för våra klappares framfart. 12 skott senare låg inte färre än fyra gyltor på backen! Tre av dessa hade en av de unga engelsmännen nedlagt i snabb följd, imponerande! Den fjärde bjöd på lite dramatik i kaktusen då den var skadeskjuten, expedierades emellertid snabbt. Vid följande kaktusodling bröt kriget ut då över femtio svin lämnade den efter visst motstånd, vi tvingades gå igenom den två gånger för att få ut svinen. 19 skott, minst, small efter de flyende djuren och endast tre fick plikta med livet. Vi tyckte nu att det kunde räcka och begav oss ut på jakt efter storsvin. Lyckades över all förväntan, vi fann två stycken rejäla ornar men de lever vidare trots intensiva försök att få dem av daga. Dagen slutade då med sju svin för 38 skott, inte så pjåkigt.

Dag 3 den 30:e november 2010 Nu börjar jag ta mig Fanken börja misstänka att det är Sciroccon som blåser! Vinden är stark och relativt varm samt för ett dis över himmel och mark. Detta till trots hade vi en verkligt bra dag med många, många svin. Värsta händelsen var när en av mina verkligt goda vänner hörde något på andra sidan av det träd han gömt sig bakom. Först trodde han att det var hans mage som kurrade men sedan titta han försiktigt fram med bara ett öga och fann sig stå på mindre än tio meter från en mäktig orne med enorma gaddar! Svinet försvann snabbare än tanken och kvar stod vännen med svordomar surrande i huvudet. Trettio skott lossades och därmed har samtliga i gruppen lossat skott, de flesta med bra resultat. Tre svin fick plikta med livet. Dagens absoluta behållning var när en av engelsmännen såg en Caracal (Ökenlo) ett oerhört sällsynt djur i Tunisien!

Dag 4 den 1:a december 2010 Sciroccon blåser med oförminskad styrka men detta till trots fick vi faktiskt fram svin i alla såtar. Nu börjar emellertid gruppen bli kräsen i dess urval av svin att skjuta på, suggor och småsvin släpps genomgående. Av misstag sköts en stor gylta, skytten var övertygad om att det rörde sig om en mellanstor orne och hans besvikelse var stor då han upptäckte att betar saknades. fyra skott tog det för att få livet ur den och ytterligare ett skott avfyrades utan synbar effekt av en annan engelsman. Totalt sågs det inemot 80 svin och bara dessa fem skott lossades. Mot kvällningen sjönk vindhastigheten och himmelen klarnade vilket bådar gott för morgondagen.

Dag 5 den 2:a dedcember 2010 Vinden har lagt sig och dagen blev helt magisk! Svin överallt i stora hjordar, skott knallade från alla riktningar och det var bra att deltagarna hade öron annars hade leendena gått hela vägen runt huvudena! Inte undra på att innevånarna krävde att vi besökte dem, åkrarna som så smått börjat grönska efter sådd och rikligt med regn, började se ut som nyplöjda igen. 48 skott på 7 svin blev resultatet och tre ornar låg på släpet när vi åkte hem!

Dag 6 den 3:e november 2010 Den sista dagen startade utmärkt med vindstilla och svin i första såten, nåja det är vi ju bortskämda med i år. Henrik expedierade en skum orne med ett perfekt skott, ovanligt av en svensk älgjägare. Skum så till vida att den såg ut som hunden han har hemma, en Sharpei. Förmodligen var den sjuk. I övrigt bommades det på ett par storornar och dagen avslutades med att en av engelsmännen fällde en liten orne. Denna tog veckans resultat till 21 fällda svin för  130 skott. Allmänna omdömet om veckan "Magic!"

 

 
 
 

  Vecka sex, Svengelska gruppen | Jaktblogg

Hoppas ni haft en bra dag med mindre blåst ! Här hemma (i Arvika) har vi soliga dagar men.... minus 20 grader på môran !!! Brrr.... Njut nu sista dagen o få med några fina betar hem !
Kram Erik, Sofie, Marie o Kristina


/// Kristina Bengtsson


WOW !


/// Tindra, Leon och Emmie


Ser fram emot med bilder och läsning då min sambo Henrik är med på denna resa. Mvh Maria :)


/// Maria Eliasson




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N