Svenska Jaktresor
 
       
   

Vecka sju, Grosshandlar'n, Bikungen, Kvacken, Enbeningen, Flygarn, Grisskrämmar'n, Rumplappen och några till!

Sommartemperatur! Strålande vacker dag efter en kall natt och morgon och ännu bättre väder och högre temperatur utlovas för de kommande dagarna! Svin överallt, ännu en gång, och bra skytte eller vad sägs om 5 svin på 15 skott? En av nybörjarna visade ovanlig kyla och släppte förbi sig några suggor för att fälla den stora ornen som följde i deras spår.

Dag 3 den 7:e november 2010 Ännu en svensk högsommardag! Bina surrar och samlar honung från blomstrande Rosmarin, till Bikungens stora förtjusning, Siskorna kvittrar vårlikt och svinen ligger och gonar sig i solen. Nu har alla lossat skott och 10 av 12 har också fällt svin, 12 så här långt. Vi har vissa besvär med att hålla avfyrarfingret rakt för att invänta "Den Store" men vad gör väl det när man har så roligt som vi faktiskt har?

Dag 4 den 8:e december 2010 Vackert men blåsigt, svårt när man försöker sig på att nedlägga stora ornar. Suggor kunde vi ha haft ett helt släp fullt men nu vill de flesta ha med sig betar hem. Tyvärr skrämdes en stor orne och hans damsällskap iväg av oförsiktiga skyttar i första såten och sedan lossades det skott mot litet svin, utan synbart resultat, när en hjord på trettiofem svin närmade sig skyttekedjan. I denna hjord fanns inte färre än fyra riktigt stora ornar vilka givetvis sökte sig bort från skottlossaren och övriga skyttar. Vi överväger som bäst vilket straff som skall tillämpas, stegling är kanske att gå för långt men ett ordentligt kok stryk med strumpor fyllda med citrusfrukter kanske vore i sin ordning? Ett skott, en bom, blev dagens behållning men det sågs bortemot sjuttiotalet svin.

Dag 5 den 9:e december 2010 Vackert och varmt. Ännu en dag utan skott! Inte så att vi inte hade chanser men de som svinen kom till hade fått nog av suggor, gyltor och småsvin så de fick gå oskadda. Typiskt brunst, svinen cirkulerar hela tiden eftersom ornarna envisas med att klättra på suggor och gyltor så snart dessa lägger sig för att vila. Stora hjordar svin med en eller flera ornar gör att flera såtar är tomma. Kommer man på en sådan hjord och kan hålla inne skott tills ornen/ornarna dyker upp, är det ju dukat för succés bara man kan träffa! I morgon, den sista dagen, hoppas vi åter få höra bössornas ljuva sång! Dag 6 den 10:e december 2010 Då var säsongen 2010 till ända och dagens väder kunde verkligen ha varit bättre. Kallt och blåsigt, inte särskilt lämpligt för jakt på storvilt ändå klarade vi oss hyfsat med tre svin på släpvagnen. En liten orne tilldrog sig intensiv eldgivning, inte färre än 13 skott lossades innan den for hädan. En trevligare grupp jägare måste man leta efter och jag hoppas de besöker oss igen inom en inte alltför avlägsen framtid. Vidare har jag lärt mig ytterligare ett språk, det lär vara ytterst begränsat och talas väl egentligen bara i en eller två rödmålade stugor i Ångetrakten.

 

 
 
 

  Vecka sju, Grosshandlar'n, Bikungen, Kvacken, Enbeningen, Flygarn, Grisskrämmar'n, Rumplappen och några till! | Jaktblogg

Är det Widell jag ögnar på andra sidan bordet?

Det va väll ingen skräll att det blev han som hamna där!


/// Marcus Gunnarsson


Bra jobbat Janne, Grattis!


/// Christer (Krille)


Klart att humöret är på topp när man kommer från snö, kyla och drivis! Det tog mig hela helgen att skotta fram hus, bilar, balar etc ; ( Det kan inte vara meningen att man ska bo i ett sådant klimat som Sverige har -tvi och usch! Tack Erik för en, som vanligt, underbar vecka - under mina år (rätt många) i Kasserine har jag aldrig sett så många svin. Tur att det bara är 46 dagar kvar till nästa resa!!!

Bästa// janne c

PS Trumpeterna har kommit. Levereras till Skogsborg i god tid före jul ; ) DS


/// janne c




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N