Svenska Jaktresor
 
       
   

Vecka fyra, "Fabrikörn", "Knutten", "Mästerskyttarna" et consortes ('och kamrater' på latin)

Dag 1 den 14:e november 2010 Strålande vackert väder efter en kylig morgon. Vi var fördelade på en bil med nybörjare, som jag tog hand om, och en bil med gamla, rutinerade kasserineentusiaster. En av mina nybörjare öppnade upp med att fälla en gylta och, eftersom han kommer från Norrland, hölls glädjeyttringarna på en låg nivå. Per, som har gjort det till en vana att decimera ornebeståndet vart tredje år, fällde monstret på bilderna som följer. Ännu en nybörjare sköt en liten orne i knoppen och satte därmed punkt för dagens resultat. 16 skott, tre svin!

Dag 2 den 16:e november 2010 Vacker väder, igen! Denna grupp upphör aldrig att förvåna mig! Trots att det finns fyra rena nybörjare vilka borde vara sugna på att lossa skott, ser gruppen som helhet svinhjord på svinhjord passera utan att ens greppa vapnet lite hårdare! Flera har bestämt hävdat att de hellre reser hem utan fällt svin än med annat än en rejäl orne. Idag sågs det 115 svin, konservativt räknat, men lossades bara 8 skott vilka resulterade i ett bommat och ett fällt storsvin, se nedan.

Dag 3 den 16:e november 2010 Yr.no, den norska vädersiten, Ni vet, hade fel! Molnigt och blåsigt på förmiddagen och obehagligt kyligt för dem som inte hade långkalsingar. Uppenbarligen gällde detsamma för svinen, de lyste med sin frånvaro. Nåja, riktigt tomt var det ju inte och Åke fällde en rejäl orne med ett välriktat skott. Dessförrinnan hade gamla vännerna, Stig och Björn, saluterat en skaplig orne som tog sig en flygtur över en vidsträckt åker. Inte färre än åtta skott surrade harmlöst runt den flyende nassen. En i gänget hade firat kvällen innan med att titta väl djupt i sin Famous Grouse varför han omedelbart döptes till Ripan. Dagens resultat blev ganska magert, förmodligen pga kylan, vi får väl se kommande dagar. 18 observerade svin, 10 skott, en orne fälld.

Dag 4 den 17:e november 2010 Vilken dag! Strålande väder, kanske lite kyligt i skuggan. Svin i alla såtar och bra skytte, vad kan man mer begära? Gamle vännen, Stig, här för tolfte gången, fällde en magnifik orne med välriktat skott och "Gröngölingen" Svante sköt sin andra medaljorne i veckan. Två gyltor fick också dela släp med de stora grabbarna. Tyvärr lider veckan mot sitt slut och vi har bara två dagar kvar att få Thomas till skott, den ende som ännu inte krökt fingret runt avtryckaren! Runt etthundra svin observerades, 21 skott avfyrades och fyra svin blev resultatet.

Dag 5 den 18:e november 2010 Dagen blev en klar mellandag, hyffsat väder, hyffsade svin, hyffsade klappare. Vi har väl alla blivit bortskämda med stora ornar på en daglig basis, idag lyste de med sin frånvaro. Rickard förpassade visserligen en potentiell storgalt till de sälla jaktmarkerna , om den hade fått leva och ha hälsan i så där en 6 - 10 år till, vill säga. Både Stig och Ripa gjorde sitt bästa men det räckte tyvärr inte till någon placering vid honnörsbordet! Vi såg väl ett trettiotal svin, lossade 6 skott och fällde ett svin. Dag 6 den 19:e november 2010 Ja, vad ska man säga om den perfekta dagen? Mängder med svin, bra skytte och supertända klappare. Vädret också perfekt. I första såten välde det fram svin och Janne besköt en mellanstor orne, efter ett kort eftersök och ytterligare skott visade det sig att ornen plötsligt bytt kön! Nåväl hans första svin var ju trots allt hans första. Åke, turgubben, bommade på en gylta men repererade sitt anseende med att fälla ett bamsesvin i sista såten. Tyvärr höll det inte till medalj eftersom det hade så stora skador på den ena sidans betar att avragen blev för stora. 31 skott lossades, 6 svin lastades och med visst vemod anträddes hemfärden. En enda man lossade inte skott denna vecka, han skulle nödvändigtvis ha en jätteorne, han kommer tillbaka nästa säsong och har då förmodligen bättre tur. Denna otroliga vecka gav inte färre än 16 svin, 10 ornar varav fyra medaljer och detta med ett gäng som till stor del bestod av nybörjare! Det lossades totalt 87 skott under veckan

 

 
 
 

  Vecka fyra, "Fabrikörn", "Knutten", "Mästerskyttarna" et consortes ('och kamrater' på latin) | Jaktblogg

Hej Erik Tack för ännu en bra vecka.Det verkar som vi måste ha med oss Per.nästa gång .med tanke på vädret. Vi hade tydligen tur.Thomas Åke och jag har anmält oss till den 18:de Nov 2011.
Hälsa Lerumsborna från mig.
Hans-Göran.


/// Hans-Göran Didriksson


Det ser sgu flot ud .Jeg glæder mig til at høre og se mere
mvh Mads


/// Mads


Hej Erik

Hälsa Stig o gratulera till hans orne.
Han har tydlligen fått bort gravrosten ur pipan nu!

Christer


/// Christer Johansson


Hej Boss, Har beställt önskade tutilurer, men det är väl osäkert om dom hinner komma till den 26:e. Om inte får det väl bli en julklapp ; ) Bästa// janne c


/// janne c




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N