Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara text
 
   

Populärvetenskap

Utredning om rummet.

Det finns bara ett rum. Varje del av rummet är del av samma rum. Rummet är oändligt stort och finns alltid. Vi kan inte frigöra oss från denna åskådning. Hur mycket vi än anstränger oss kan vi inte tänka oss att rummet inte finns. Föremål kan endast påträffas i rummet.
Rummet består inte av någonting, det är vakkum, tomrum. utan strukturer, som finns oberoende om det finns materia i rummet eller inte.

Detta är en beskrivning av den medfödda åskådning av rummet som finns nedärvda i våra gener under miljontals år av biologisk utveckling. Den utgör grunden för hela vår förståelse av världen vi lever i.

Denna medfödda åskådning som vi är beroende av är med andra ord inte en åskådning som kommer från verkligheten. Det kan också uttryckas så att rummet inte finns i verkligheten, och det verkar ju vara en självmotsägelse därför att rummet finns ju. Det vet vi.

Men rummet har egenskaper som vi inte kan åskåda i vår medfödda åskådning av rummet. Rummet kröker sig, omsluter sig själv, är oändligt stort men är begränsat. I rummet växelverkar elektromagnetiska fält med materia genom en vågrörelse. Materia är bunden energi som har kallnat på grund av/eftersom rummet expanderade.


larserlandsson

larserlandsson
 

 
 
 

  Populärvetenskap | Novellen | Novellen frågor och förslag

nya inlägg

Du hittar alltid de senaste inläggen på denna länk:

https://www.jimmywidegren.com/noveller

Hej!

När jag loggat in och vill se de senase inläggen så fins det inte några senaste inlägg - men det borde det rimligen göra - om det möjligen inte är så att det blivit ny räkning efter nyår och inga inlägg kommit sedan dess - eller?
Jag förstår inte vad du menar, webmaster jim.

larserlandssonDu tappadebort mej ngn-stans vid andra raden Wink


Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N