Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara text
 
   

Den gamle på berget, assasinerna och haschisch (cannabis).

Redan på 1100-talet kunde återvändande korsriddare berätta om en hemlig sekt av lönnmördare (terrorister) som kallades för assasinerna. Ordet är hämtat från det arabiska ordet hashisch som är cannabis. Det engelska ordet "assasination" (lönnmord) är hämtat från assasinerna.

Det var "den gamle på berget", Ibn Hassan, som hade grundlagt och drev den fruktade mördarorganisationen och till det använde han bland annat cannabis. Hans idé var enkel och genial.

Den gamle på berget sökte upp unga könsmogna män och förkunnade för dem att han kunde visa dem paradiset. Om en ung man blev intresserad av detta blev han frikostigt bjuden på mat och vin och cannabis tills han somnade in i en djup sömn.

Då passade den gamle på berget och hans medhjälpare på att förflytta den unge mannen upp till Ibn Hassans stora slott i bergen och när han långsamt vaknade upp befann han sig i paradiset. Han var helt naken och blev uppassad av unga nakna flickor som matade honom, höll dryckesbägaren till honom och hade ohämmad sex med honom. Det fanns så många vackra unga flickor han kunde älska med att han hann inte med dem allihop.

I själva verket befann han sig i den stora magnifika trädgården som tillhörde slottet och där fick han stanna i tre dagar och alla hans behov blev rikligt tillfredsställda. Sedan sövdes han ner igen med vin och cannabis och fördes tillbaka till den plats han hade somnat in första gången.

Den unge mannen hade då ett tydligt minne av att ha varit i paradiset och han ville komma tillbaka dit igen. Då sa den gamle på berget att han hade visat honom paradiset som han hade lovat och kunde se till att den unge mannen hade möjlighet att komma dit igen och då kunde han stanna där för evigt - på ett villkor.

Den unge mannen måste då bli en soldat i Ibn Hassans armé av lönnmördare. Om han blev dödad i strid skulle han komma till paradiset igen blev han lovad. På så sätt kunde Ibn Hassan bygga upp en armé av lönnmördare som kunde mörda politiska motståndare eller andra viktiga män på ett spektakulärt sätt. Det hände t ex att korsriddare blev attackerade och dödade när dom låg och sov. Förövarna slog till snabbt och oväntat och försvann lika snabbt igen.

Det som gjorde sekten fruktade var att lönnmördarna var totalt orädda och fruktade inte ens döden. Dom berusade sig först med cannabis för att stärka sina nerver innan dom slog till och dom visste att dom skulle komma till paradiset om dom blev dödade, vilket ju var det som dom egentligen ville.

Ingen annan person eller händelse i historien har bidragit så mycket som Ibn Hassan till att ge cannabis ett dåligt rykte när det sammankopplades med lönnmördare och terrorister.

Detta är en sann berättelse.
Har du några synpunkter?


Lars Erlandsson, 2007-09-14

larserlandsson
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N