Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara text
 
   

En kärlekshistoria, och dess konsekvenser

Gustav och IngelaDEL 1 EN KÄRLEKSHISTORIA

Gustav kom från ordnade förhållanden, en respekterad och djupt religiös familj. Han hade stor respekt för sina föräldrar som vakade över honom under hela hans uppväxt. Speciellt hade Gustav stor respekt för sin fader, Anton, som var kapten i armén, en man som van vid att ge order och bli åtlydd, och Antons respekt för sin fader bottnade delvis i ren rädsla kombinerad med beundran.

När Gustav fick sin inkallelseorder till militär-tjänstgöring skulle allt förändras för honom. Detta hände mitt under brinnande andra världskriget och Adolf Hitler dominerade Europa och påverkade miljontals människor, däribland både Gustav hans far Anton. De var båda klart imponerade av den tyske diktatorns personlighet och utstrålning, till den grad att de försökte efterlikna honom. Både far och son bekände sig nog till nazismen, men utan att egentligen förstå vad nazismen verkligen stod för.

Gustavs värnpliktstjänstgöring skulle förvandla honom från en yngling till en man, enligt den tidens synsätt, och det var en stor händelse i den unge oerfarne ynglingen Gustavs liv, som hade levt i en skyddad miljö i hela sitt liv övervakad av sina föräldrar. Det skulle komma att gå fortare för Gustav att bli vuxen än han någonsin vågat drömma om.

För första gången i sitt liv slapp Gustav undan sina föräldrars uppmärksamhet och fick börja klara sig på egen hand och själv välja vem han ville umgås med. Gustav var 20 år och när hans militärtjänstgöring var slut skulle han bli myndig och DÅ skulle Gustav vara en vuxen man och själv bestämma över sig. Det såg Gustav fram emot, men han visste inte att det i verkliga livet innebar så mycket mer att vara vuxen än att bara ha uppnått myndig ålder.

Gustav låg inkallad vid Lv4 (luftvärn) utanför Malmö och han har själv berättat om en händelse där som kan tjäna som illustration till hur det var att leva på den tiden:

Gustav hade vakttjänstgöring på natten och vakternas uppgift var att patrullera regementsområdet i tvåtimmarspass. Det var förbjudet för alla att vistas inne på regementområdet på natten, ingen fick lov att vara där. Gustav patrullerade ensam och var utrustad med en skarpladdad kulsprutepistol. Om han upptäckte någon inne på sitt vaktområde skulle den personen gripas. Gustav hade order att först skjuta varningsskott i luften om han påträffade någon som inte stannade när han ropade halt. Om vederbörande inte stannade av varningsskotten hade Gustav order att skjuta skarpt mot personen, i avsikt att skada eller döda. Med ett sådant vapen i sina händer behövde inte Gustav vara rädd trots att han var ensam i mörkret.

Vaktpasset var på två timmar och Gustav fick röra sig inom sitt bevakningsområde precis hur han själv ville. Dock fanns det på vissa ställen knappar som han skulle trycka på varje tionde minut. Det var en signal till vaktchefen om att han var på plats och signalen berättade var han fanns.

Gustav kände sig trygg med kpisten och smög ljudlöst omkring, likt en skugga, mellan de ödsliga och mörka hangarbyggnaderna. Det var alldeles tyst och vindstilla, nästan på ett olyckbådande sätt. Gustav tog sitt vaktuppdrag på stort allvar och var mycket vaksam och en aning spänd. Gustavs ögon scannade hela tiden omgivningen och letade efter rörelser bland skuggorna.

Plötsligt stannade Gustav till mitt i ett steg och lyssnade. Han tyckte att han hade hört ett ljud som han aldrig hade hört förut och som fick hans hjärta bulta i bröstet. Han stod kvar och kunde konstatera att han inte hört fel. Det var ett skrämmande lågt dovt mäktigt onaturligt ljud, ett mullrande hotfullt från himmeln. Han undrade var ljudet kom ifrån och det satte hans fantasi i rörelse.

Till sin förskräckelse upptäckte Gustav att ljudet ökade svagt i styrka. Vad det än var så kom det närmare. Gustav tittade upp på himmeln men kunde se något eller ens avgöra från vilken riktning det hotfulla ljudet kom. Han stod stilla kvar och undrade vad han skulle göra. Larma vaktchefen? Söka skydd? Var? Vad skulle han göra?

Ljudet ökade allt snabbare i styrka och växte oroväckande högt. Någonting oerhört stort kom rakt emot honom och Gustav blev som paralyserad av skräck. Ljudnivån blev så hög att det gjorde ont i hans öron. Han kunde känna de kraftiga ljudvågorna slå rakt emot honom och fick marken att darra och byggnaderna att vibrera och skaka. Gustav skrek det högsta han kunde i panik men hans röst druknade i dånet från himmeln.

Just då fick vaktchefen syn på Gustav och vaktchefen informerade Gustav om att det mäktiga ljudet kom från hundratals, kanske tusen, tunga engelska bombplan som flög över Malmö på låg höjd med släckta lanternor på sin väg ner till Berlin för släppa sin dödliga last.

Det tog mer än en halv timme för hela luftflottan att överflyga Malmö och dom torde ha väckt varenda en invånare och skrämt slag på dem, åtminstone första natten. Sedan återkom de engelska bombplanen varje natt och störde Malmöbornas nattsömn. Gustav har själv sagt att han har aldrig varit så rädd förut i hela sitt liv som den första natten de engelska bombarna kom.

Efter sex månaders tjänstgöring fick Gustav och hans militärkompisar helgpermission för första gången. Det var inte utan stolthet som Gustav då reste hem till sina föräldrar i sin fina permissionsuniform, gick upp i enskild ställning och gjorde honnör för sin fader. Det var ett stort ögonblick för Gustav och han märkte direkt att hans föräldrar hade bytt attityd mot honom och behandlade honom och respekterade honom som en vuxen man. Det yttrade sig bland annat i att Anton bjöd sin vuxne son på sprit för första gången.

Men Gustavs liv skulle snart komma att förändras ännu mer radikalt på ett ännu mer genomgripande sätt. Gustav fortsatte tills vidare att resa hem till sina föräldrar vid varje helgpermission och hans värnpliktstjänstgöring började lida mot sitt slut.

Gustav höll som vanligt på att göra sig i ordning för att resa till sina föräldrar vid nästa helgpermission, när någonting oväntat hände. En av Gustavs bästa kompisar kom plötsligt med ett helt annat förslag än att resa hem till föräldrarna. Denna helg skulle dom inte resa hem till sina föräldrar, sa han, denna helg skulle dom roa sig själv på egen hand, så som riktiga män gör. Det var viktigt för Gustav och hans militärkompisar att identifiera sig som vuxna män.

Det tog ändå en stund innan Gustav fattade vad hans kompis egentligen pratade om. Att dom skulle supa och leva fan förstod Gustav nog ganska snabbt, men att dom också sedan skulle söka upp några prostituerade kvinnor för få sig ett ligg var en sak som långsamt kom Gustav till sinnes.

En kvinna! Tanken gjorde Gustav upphetsad genast. Det var en idé som Gustav själv aldrig skulle kommma på, därtill var han alldeles för väluppfostrad. Gustav hade inga tidigare erfarenheter av kvinnor. Gustav hade aldrig haft en kvinna, aldrig haft ett förhållande med en tjej och aldrig sett en naken kvinna eller tjej i verkligheten, och ännu mindre kysst eller kramat om någon. Gustav hade varit hänvisad till att onanera i hemlighet i hela sitt liv och hade aldrig vågat drömma om att ha intimt umgänge med en riktig kvinna på riktigt.

Gustav hade aldrig funderat så mycket på kärleken och förhållanden med tjejer. Det var en sak som skulle komma automatiskt när man blir vuxen, trodde han. Han hade helt enkelt aldrig tänkt så långt in i framtiden, som var som ett vitt oskrivet blad. Men nu var det ju en fråga om att tillfredsställa sexualdriften i en slags vuxenrit med kompisarna.

Gustav högg genast som en riktig torsk på kompisens bete och han blev en av de starkaste förespråkarna för hans kompis idé. De blev till slut tre stycken kompisar som bestämde sig för att supa och "knulla horor", som Gustavs kompis uttryckte det. Det var Gustav och två av hans bästa kompisar. Först söp de tre brännvin för att komma i stöt och få modet att söka upp de prostituerade kvinnorna som Gustavs kompis kände till. De tog en taxi till Gasverksgatan och efter lite förhandlingar strålade dom samman med de prostituerade kvinnorna.

Det var då Gustav mötte Ingela och blev kär i henne. Gustavs och Ingelas öde blev beseglat i det ögonblicket, men inte utan komplikationer ...Ingela var en botten olycklig tjej på 18 år som precis hade börjat prostituera sig. Ingela var född utom äktenskapet och var alltså en - oäkting, en religiös term, enligt den tidens synsätt. Därtill kom att Ingelas biologiska fader var okänd. Inte ens Ingelas mamma, Signe, visste vem som var pappa till hennes dotter. Det har sin förklaring i att Signe själv också var prostituerad och hon hade blivit gravid med någon av sina kunder, men vem visste hon inte, enligt vad hon själv uppgav.

Man kan nog säga att Ingela var född till att bli en hora. Hennes framtid var utstakad från första stund av hennes mamma, Signe. Alla tippade på att Ingela skulle fortsätta i sin mammas fotspår och också bli prostituerad. Signe uppfostrade sin dotter som hon själv hade blivit uppfostrad, alltså blivit sexuellt utnyttjad som barn och sedan mer eller mindre tvingad in i prostitutionen, av sin egen mamma.

Signe kunde inte själv lära sin dotter något om sex och erotik. Det krävdes en man till det och Signe skaffade också sig en sambo som hon noga valt ut ur sina kontakter bland män. Han hette Otto och skulle komma att bli Ingelas styvpappa under hela hennes uppväxttid.

Efter en inledande tid som sambos separerade Signe och Otto och det var sannolikt ett arrangemang dem emellan att Ingela skulle bo hos Otto under sin uppväxt. Som skäl därtill anfördes att Signe utvecklat ett alkoholmissbruk som var så allvarligt att Signe inte kunde ta hand om sin dotter längre.

Otto hade en god ekonomisk ställning och ett namn som gick i banken och han kunde säkra Ingelas framtida materiella behov. Otto hade en akademisk examen


hade ett ansvarsfullt arbete och eftersom ingen annan fanns som kunde ta hand Ingela fick Ingelas styvpappa vårdnaden om Ingela som då var fem år.

Redan från första dagen som Ingela bodde hos sin styvpappa inledde han ett sexuellt förhållande med Ingela. Ingelas styvpappa var en utpräglad pedofil som på allvar trodde att barn också behövde sex så han gjorde det inte till en traumatisk händelse för flickan utan försökte få henne att njuta av det.

Ingelas styvpappa utnyttjade, eller undervisade, Ingela sexuellt under hela hennes uppväxttid, tills Ingela blev femton år. Då var Ingela fullt utlärd och kunde mer om sex än de flesta andra. Då var det dags för Ingela att börja arbeta för sin mamma, som hade slutat upp med alkholmissbruket, som det framställdes.

Ja, så var det bara. Så hade Signe fått göra när hon var ung och så skulle ock Ingela göra. Signe kände många äldre mycket rika män som skulle ge en förmögenhet för en natt med Signes femtonåriga dotter, speciellt om det utlovades att kunden fick fria händer, inom rimliga gränser naturligtvis.

Det som stod på Ingelas lott var alltså arbeta för sin mamma i tio år tills hon själv var tjugofem år.
Ingelas mamma skulle själv ta hand om alla pengarna som hennes dotter tjänade in under de tio åren, vilket var en ofattbar stor summa pengar. Signe skulle i alla fall inte dö utfattig.

När Ingela blev tjugofem skulle hon bli fri. Då skulle hon få behålla alla pengar själv som hon själv tjänade in och skulle snabbt bli rik, om hon var en skicklig yrkeskvinna. Signes råd till sin dotter var att först arbeta fem år och spara pengar och sedan se till att bli gravid och föda nya döttrar till sin ålderdom. Det var så Signe själv hade vuxit upp och det var allt hon kände till.

Så långt tillbaka Ingela kunde minnas hade hon alltid blivit dåligt behandlad på grund av sin låga härkomst, och Ingela hatade det. Ingela ville inte alls börja arbeta för sin mamma och lyckades fördröja sin plikt tills hon blev arton år. Ingela kämpade emot. Det var hennes livs strid. Ingela hade egentligen bara en önskan, att bli en respektabelt gift kvinna. Men vilken respektabel man ville gifta sig med henne?

Ingela passade på att utbilda sig till konditor tills hon blev arton men hon hittade ingen man att gifta sig med, trots att hon var en mycket söt tjej. Ingela hade för dåligt självförtroende, för dålig självkänsla för att våga inleda nya bekantskaper med män.

Ingela hade just fyllt arton år och inte hunnit arbeta så länge för sin mamma när hon träffade Gustav. Trots sin erfarenhet fanns det en sak som Ingela fruktade och det var att träffa erfarna män som skulle ställa höga krav på henne. Därför var henne första intryck av Gustav precis det motsatta.

Inför sina militärkompisar hade inte Gustav velat medge att han aldrig hade haft någon kvinna förut, då var han ju ingen riktig man. Nej, för Gustav gällde det att spela tuff, självsäker inför sina kamrater. Han ljög och sa att han hade haft mer än en kvinna i sängen. Det gällde bara att hålla masken stenhårt, tyckte Gustav.

Men när Gustav hamnade i ett litet sovrum ensam med Ingela och enligt förutsättningarna ha samlag med henne, då kunde inte Gustav spela erfaren och tuff längre. Det blev pinsamt. Han visste vad eller hur han skulle göra och Ingela väntade på att han skulle göra något.fortsättning följer .... skriv gärna en kommentar.

larserlandsson
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N